Wie is JCI

JCI is een internationale organisatie van jonge leiders en ondernemende mensen. Door hun engagement, vriendschap en het realiseren van creatieve projecten groeien zij tot toekomstgerichte ondernemers. De vier basispijlers waarrond JCI-leden evolueren zijn: vorming, gemeenschap, internationalisme en business.

Vorming

Als lid van JCI Beringen kun je mensen leren kennen uit eigen stad en streek. Je kunt deelnemen aan activiteiten of ze zelf organiseren. Onze leden trekken ook vaak naar activiteiten van andere JCI afdelingen in Vlaanderen. Binnen JCI neemt vorming een belangrijke plaats in als middel voor de ontwikkeling van onze individuele leden.

Gemeenschap

JCI wil jonge mensen voorbereiden om sociale verantwoordelijkheid op te nemen in hun gemeenschap en zo positieve bijdragen realiseren. Dit engagement zorgt dat leden zich regelmatig vrijwillig inzetten om specifieke doelgroepen te ondersteunen of een leuke tijd te bezorgen.

Internationalisme

Heel wat mensen worden aangetrokken door het internationale karakter van JCI. Onze leden trekken jaarlijks naar JCI European & World Conferences, om zo mensen te leren kennen van over de hele planeet en zo stimuleren we de ervaringsuitwisseling met buitenlandse afdelingen.

Business

Organiseren van netwerking, conferenties en seminaries.Zakelijke contacten zijn altijd erg belangrijk. Als lid van JCI kan je uw business-netwerk uitgebreid verrijken. Er is steeds een uitgebreide waaier aan business activiteiten waaraan je kan deelnemen.

JCI Belgium Tellustration (NL)

JCI

JCI staat voor Junior Chamber International en steunt op de werking van vier basisbegrippen, die als een rode draad door de beweging lopen : individu, gemeenschap, internationalisme en business. JCI Vlaanderen telt 1500 leden en kandidaat-leden, verdeeld over 41 lokale afdelingen. JCI Beringen is daar één van en telt 11 leden.

In onze complexe samenleving wil JCI jongeren inspireren en aanzetten tot het nemen van initiatief. Onze vereniging staat gekend als een jonge, dynamische en toekomstgerichte organisatie voor geëngageerde, ondernemende mensen, die zich voorbereiden om leidinggevende functies op te nemen in het privé- en openbaar leven. Door hun activiteiten binnen JCI werken de leden en kandidaat-leden aan hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit wordt bereikt door actief deel te nemen aan interne trainingsprogramma's en het plannen en uitvoeren van projecten die baat geven aan het individu en de gemeenschap. Specifiek voor alle functies en op alle niveau's geldt het principe 'one man, one year, one job'. Zo krijgt iedereen dezelfde kansen tot zelfonplooiing en vorming.

Doel

Een bijdrage leveren tot de vooruitgang van de universele gemeenschap door aan jonge mensen kansen te bieden om hun leidersschapskwaliteiten, verantwoordelijkheidsbesef, medemenselijkheid en ondernemingszin te ontwikkelen, eigenschappen die positieve veranderingen in de gemeenschap teweegbrengen.

Geschiedenis

In 1915 legde Henry Giessenbier de basis voor onze beweging met de Young Men's Progressive Civic Association in St. Louis in de V.S. In 1918 sloot deze organisatie zich aan bij de St. Louis Chamber of Commerce. Vanaf 1920 ontstonden internationale vertakkingen en in 1944 werd JCI officieel gesticht in Mexico City met Raul Garcia Vidal als eerste wereldvoorzitter. In 1936 werd de eerste afdeling op het Europese continent opgericht en in 1947 trad België toe tot JCI. Sinds 1972 is de structuur van JCI in België opgebouwd rond drie zelfstandige organisaties : JCI Belgium, JCI Vlaanderen en JCI Belgium Wallonie Bruxelles. Daarnaast bestaat binnen de vereniging ook de Senaat, bestaande uit leden die omwille van hun uitzonderlijke verdiensten de eretitel van Senator bekwamen.

Een greep uit onze leden

JCI Beringen is trots om onderstaande personen tot lid te mogen noemen binnen onze afdeling. Vergeet ze zeker niet toe te voegen op LinkedIn, Twitter & Facebook.

Jan Mechels

Voorzitter/lokale vormingsverantwoordelijke/ledenbeheer

Mark Bollen

Lid

Marco Nicoli

Secretaris

Marion Treunen

Senator

JCI in Nummers

1940

° Start van JCI in Mexico City

1947

° Eerste afdeling in België

900

# Actieve leden in Vlaanderen

39

# Lokale Afdelingen in Vlaanderen

Nieuws

Voor de laatste updates omtrent activiteiten, seminaries of anderen, zeker onze "Nieuws" sectie in't oog houden. Hier proberen we jullie op regelmatige basis op de hoogte te houden van nuttige informatie omtrent onze werking.

JCI Beringen Jaaroverzicht 2016-2017 Be-Raise

 

Bedrijfsbezoek Greenville 10 Maart

21 February, 2017
Graag nodigen we jullie uit op ons Bedrijfsbezoek bij Greenville te Houthalen-Helchteren. Lees meer ...

Communicatiebootcamp

08 January, 2017
Assertiviteit:   Wat is assertiviteit? Hoe onderscheidt het zich van andere gedragsvormen? Wat is de rol van beperkende gedachten? Ontdek het in deze interactieve training boordevol handige tips & tricks en zet zo je eerste stappen naar assertiever gedrag. Deze cursus is erop gericht andere beter te begrijpen, jezelf beter te begrijpen en assertiever en zelfbewuster door het leven te gaan. Bodylanguage: Deze workshop gaat over non-verbale communicatie waarbij je leert o Lees meer ...

Speak-up cafe ism C-mine Crib

12 November, 2016
In aanloop van de 2de bootcamp rond communicatie die zal plaatsvinden in het voorjaar van 2017, haalt JCI Beringen (* West-Limburg) ism C-mine Crib het speak-up café naar Limburg en dit op 8 december 2016. Dit uniek concept werd bedacht door Ilse Van Hoecke (bekend van radio en tv) en Emilie Nenquin. Zij weten als geen ander wat het belang van persoonlijke communicatie met elkaar te verwoorden, zeker in deze digitale wereld. Zeker voor o Lees meer ...

Contacteer ons

Interesse om lid te worden of nog andere vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via een mailtje naar Email: Info@jciberingen.be