JCI BeringenJCI Beringen

Member of Junior Chamber International JCI Beringen is een onderdeel van Junior Chamber International, een internationale organisatie van jonge leiders en ondernemende mensen. Door hun engagement, vriendschap en het realiseren van creatieve projecten groeien zij tot toekomstgerichte ondernemende voortrekkers. De vier basispijlers waarrond JCI-leden evolueren zijn individu, gemeenschap, internationalisme en business.

Junior Chamber, met hoofdkwartier in Miami, USA, overkoepelt meer dan 200.000 leden in 127 landen. De Europese tak telt 36.000 leden in 37 landen. JCI Vlaanderen is onderverdeeld in 42 lokale organisaties, die 1.300 leden en 250 kandidaatleden vertegenwoordigen.

JCI Beringen is een relatief jonge organisatie in volle ontwikkeling, die in de zomer van 2007 is ontstaan is uit JCI Noord-Limburg en andere JCI leden die zich in de regio Beringen kwamen vestigen. Ze telt momenteel 14 actieve leden en 12 oud-leden.

JCI werd opgericht in 1915 in de United States. JCI Belgium was de eerste afdeling op het continent in 1947. Wereldleiders zijn lid geweest : J.F. Kennedy, Gerald Ford, Lyndon B. Johnson, Bill Clinton, Javier Perez De Cuellar, Ted Turner, Kofi Annan, Jacques Chirac, George Bush sr., Richard Nixon, Prins Albert van Monaco, Al Gore... Belgische leiders zijn lid geweest : Willy De Clercq, Aimé Desimpel, André Geens, Fernand Huts, Lutgart Vanden Berghe, Tony Mary, ...

Interessante weetjes

  1. Kofi Annan wint in 2001 de Nobelprijs voor de vrede en verklaart dat de missie van JCI aan de basis ligt van zijn ideeëngoed.
  2. Jaarlijks is er het JCI – United Nations summit te New York. JCI verkrijgt in 1998 erkenning van de Dag van de Rechten van het Kind, met steun van de Verenigde Naties.
  3. JCI is een van de weinige organisaties die het logo van de Verenigde Naties mag voeren.
  4. John F. Kennedy had twee zetels in de Oval Office. De éne zetel droeg het logo van Harvard University en symboliseerde de theoretische kennis. De andere zetel droeg het logo van JCI en symboliseerde het toetsen van deze kennis in de praktijk