B-Cropolis - Burn-Out

Gepost op 29 april, 2018

B-Cropolis - Burn-Out

Wat is B-Cropolis?


Met B-Cropolis willen we thema’s bespreekbaar maken waar momenteel nog een taboe op berust.  Dit doen we door drie sprekers op het podium te plaatsen die in klare taal het thema uitleggen en waar daarna het publiek de kans krijgt om vragen te stellen.  De drie sprekers zullen spreken vanuit wetenschappelijk standpunt om een duidelijke definitie te geven over het thema, een maatschappelijk standpunt om het thema sociaal aan te kaarten en tot slot een ervaringsdeskundige die het thema vanuit zijn eigen ervaring met het publiek deelt. 

Op het einde kan het publiek vragen stellen aan de drie sprekers om zo nog extra verduidelijking te krijgen. De naam B-Cropolis verwijst naar de bekendste A-cropolis, het historische monument dat hoog boven Athene rijst en één van de symbolen is van de florissante Antieke Oudheid. 

Daar we de verbondenheid met de stad willen beklemtonen en spreekavonden willen organiseren voor de inwoners van Beringen, lijkt de naam van B-Cropolis niet veraf met deze van uit de oudheid stammende A-Cropolis.  B-Cropolis wil een ontmoetingsplaats zijn om van gedachten te wisselen en ervaringen te delen.  Zoals de A-Cropolis vanuit een strategische positie de situatie kan overschouwen, zo reikt B-Cropolis zijn toehoorders een referentiekader aan om vanuit een helikopter view vlotter strategische beslissingen te kunnen nemen.  Zoals de A-Cropolis door zijn hogere liggen, zijn bewoners bescherming biedt tegen vijandige aanvallen, leert B-Cropolis de Beringenaren zich te beschermen tegen de valkuilen van  maatschappelijk relevante thema’s.

Thema 2018: burn-out

Een burn-out is niet meer weg te denken in onze samenleving. Maar wat betekent nu juist een burn-out?  Hoe kunnen we een burn-out herkennen? En hoe voorkomen? Over het algemeen gebruikt men de term burn-out om te verwijzen naar een stressvolle levenswijze.  De gevolgen van langdurige blootstelling aan stress zijn de oorzaken van een emotionele of lichamelijke uitputting en een verminderd gevoel van competentie of zelfwaarde. In het geval van een burn-out voel je je emotioneel ‘op’: het ontbreekt je aan motivatie en concentratie, je lijkt geen energie te hebben en het lukt je niet langer om te presteren als vroeger.

Symptomen van een burn-out zijn sterk persoonsgebonden en ze kunnen zich in verschillende gradaties manifesteren. Het kan soms verwarrend zijn om de eerste signalen van een burn-out te herkennen.  

Gelukkig zijn er diverse behandelingen mogelijk om een burn-out te overwinnen en ook te leren voorkomen.   

Onze sprekers

 

elkesafont.jpg#asset:397:profielfoto

Elke Safont

Klinisch psychologe, Huis van Veerkracht

Elke werkt als klinisch psychologe mee in het Huis van Veerkracht dat door prof Elke Van Hoof werd opgericht. In dit centrum kunnen mensen terecht met burn-out problemen maar ook bedrijven kunnen preventieve opleidingen rond dit thema krijgen.

Daarnaast is Elke voorzitter van de regionale psychologenkring PSYZOH en geeft ze talrijke lezingen, workshops en trainingen.

Geen betere persoon dus om het begrip burn-out helder aan ons uit te leggen.

www.huisvanveerkracht.be

HansVanAlphen.jpg#asset:398:profielfoto

Hans van Alphen

Personal trainer, kinetherapeut, Belgisch Olympisch kampioen 10-kamp

>Hans van Alphen, wie kent deze goedlachse atleet niet? Na zijn professionele sportcarrière, heeft hij nu zijn eigen praktijk waar men terecht kan voor bewegingsadvies, personal training en kinétherapie.

Hij zal toelichten hoe bewegen kan bijdragen tot het vermijden van burn-out, maar ook zal hij zijn ervarigen delen hoe hij moeilijke momenten in zijn carrière trotseerde.

www.beweegmeer.be

elkesafont.jpg#asset:397:profielfoto

Pascal Persyn

CEO Perpetos

Pascal Persyn is een ondernemer in hart en nieren. Echter leverde dit hem een burn-out op. Na deze overwonnen te hebben, begon hij terug te ondernemen en liep hij bijna terug in de val van burn-out.

Als ervaringsdeskundige kan hij ons als geen ander waarschuwen over de effecten van een burn-out, maar ons ook inspireren hoe je er het positieve en de goesting om verder te gaan eruit kunt halen.

www.perpetos.com

Inschrijven

 Programma

19h00 deuren open

20h00 b-cropolis

22h00 receptie met drankje

23h00 einde

Waar?

OC DE Buiting

Wanneer? 

17 mei 2018

Kosten: 

15 euro in voorverkoop (tot en met zondag 13 mei), incl 1 drankbon

20 euro avond zelf, incl 1 drankbon

Inschrijven


20180307_FINCARE_LOGO_FC.png#asset:405
careercoach.jpg#asset:407
20180307_GROEIFACTOR_LOGO_FC.png#asset:406
schevenels-logo-main.png#asset:410
logo-site-transparent.png#asset:409
logowitklein.png#asset:417
logo_180501_112614.png#asset:415
logo-site-transparent2.jpg#asset:419
GG_logo_2_Beringen.jpg#asset:421